Op zondag 31 mei 2015 (Dag van het Park) brengen het Biekenbusseltje comité en het gemeentebestuur van 14 tot 18 uur voor de eerste keer een bijzondere ode aan het Biekenbusseltje in Kasterlee. De formule is simpel: een namiddag feest rond natuur, cultuur en alles wat b(l)oeit. Verenigingen, ondernemers, inwoners … iedereen kan gratis deelnemen.

Het is een uitzonderlijke kans om anderen te bekoren met hun bedrijvigheid, talent of ondernemerschap. Deelnemers kunnen zich tot 30 januari 2015 inschrijven voor de creatieve tuin- en bloemenmarkt, b(l)oeiende animatie en/of het bevallig streekbanket.

Op de creatieve tuin- en bloemenmarkt past elk aanbod met natuur als inspiratiebron. Van kramen met bloemen, tuinplanten, kruiden, groenten, bloempotten, tuingereedschap, kunstwerken met bloemen … tot infostands en demonstraties (tuinieren, bloemschikken …). Op het Biekenbusseltje podium zetten we het florerende (verenigings-) leven in de schijnwerpers. Van volksdans tot muziek, toneel, workshops en demonstraties! Aanbieders of producenten (geen verenigingen!) van lokale ambachtelijke, unieke of typische producten  kunnen deelnemen aan het bevallig streekbanket. De Kastelse Biervereniging zorgt alvast voor de gewone dranken en bieren.

Geïnteresseerde verenigingen, ondernemers en inwoners kunnen zich inschrijven via het digitaal loket op de website van Kasterlee of bij de cultuurdienst. Voor de organisatie en promotie kunnen zij rekenen op de schouders van een enthousiast comité, de cultuurdienst, de milieudienst en de Kastelse Biervereniging.

Het idee om ‘iets’ te doen rond het Biekenbusseltje is ontstaan bij de Kastelse Biervereniging. Het enige Kastelse parkje draagt immers een inspirerend verleden dat we graag willen opwaarderen. Van schouwtoneel voor een bloemenfestival in de jaren ’70 tot scène voor de eerste kus en picknickplaats met vrienden. Er zit pit in deze plek en iedereen mag het weten.