Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gezondheid : Belgen gaan steeds meer naar de sauna

Acht procent van de Belgen bezoekt regelmatig een sauna en daarmee zit het saunabezoek in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van de Sauna Vereniging België (SVB). Terwijl Belgen vroeger vaak een eindje reden om een sauna te vinden waar ze hun buurman niet naakt zouden tegenkomen, gaan ze vandaag vaker in de buurt.

Het aantal sauna's in België is de laatste jaren stabiel gebleven, maar het aantal bezoekers is gestegen. Belgen gaan zowel naar openbare als naar privésauna's, al krijgen die laatste nog net iets meer volk over de vloer. Opvallend: steeds meer sauna's trekken mensen uit de buurt aan. Belgen rijden dus geen kilometers meer om te vermijden dat ze bekenden tegenkomen. 'Tegenwoordig heb je altijd kans op file. Bovendien wordt van naaktheid niet meer zo'n punt gemaakt ', klinkt het bij de SVB.

SVB Sauna's

Nationale Saunadag op woensdag 8 oktober

Alle leden van SaunaVereniging Belgie zetten hun deuren open op woensdag 8 oktober 2014. Ontdek onze moderne saunabedrijven. Op de Nationale Saunadag kan u al deze facetten gratis komen ontdekken.

Er zijn heel wat sauna's in ons land. Hoe maakt u een goede keuze? Ga voor een bij SVB aangesloten sauna, ze worden gecontroleerd op kwaliteit en hygiëne. Zo bent u zeker dat u waar krijgt voor uw geld.

Klik  Hezemeer in Laakdal, een Nnieuws-partner  Foto's Hezemeer / Nnieuws.

 

Deel dit artikel