Zondag 22 mei  vanaf 13.15u vindt in het centrum Gierle de Herdenking aan het Monument met een Flypast plaats.  In aanwezigheid van de Provinciecommandant van de Provincie Antwerpen. Piloten van het 349 SQ van de Luchtcomponent.  De Engelse en Australische familieleden zullen tevens de plechtigheid bijwonen.

Programma: ·

- Optocht met historische militaire voertuigen en figuranten door het centrum van de gemeente onder begeleiding van de harmonie (vertrek aan de Ursulinenstraat) · Flypast door verschillende historische vliegtuigen.

· Speech door de burgemeester · Eerbetoon aan commandant-vlieger Ken De Trogh.· Neerlegging van kransen en afvuren van eresalvo’s. · Overdracht van het “Peterschap” aan de leerlingen van het 3de leerjaar · Inhuldiging van 2 wandelingen rond WOII · Tentoonstelling van historisch militair materiaal in het Centrum · Optreden van The Army Stars in de Schuur.

Een organisatie van NSB, afd. Gierle, vzw Spearhead, Planehunters met medewerking van het gemeentebestuur, Kon. Harmonie, vzw Toerisme Lille.

Foto : Supermarine Spitfire Mk XVI NR crop / Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic