Voor de eerste competitiewedstrijd moest SKS Herentals zaterdagavond naar Gierle. Davy Mannaerts SKS-pr : 'Het was afwachten wat Herentals op de mat ging brengen. SKS begon goed aan de match, na 5 minuten kreeg Nuyes een schietkans, maar werd nog afgeblokt. Op de corner die daarop volgde probeerde 'Max' Van Grieken de doelman te verschalken met een subtiel hakje aan de eerste paal, maar De Naegel was alert.

1 minuut later kon Gierle voor het eerst gevaarlijk zijn, Borgheys werd alleen diep gestuurd, hij schakelde Maes uit, maar Peeters was nog net op tijd terug gekeerd om de bal te ontzetten. Op het kwartier bracht Van Cant de bal voor, maar Van Den Brande kopte over.

Iets later was Gierle gevaarlijk met een lage corner die door Van Peel tegen de buitenkant van de paal getrapt werd. In de 40e minuut kreeg Gierle weer een corner. De bal geraakte in de kluts en het was Stickers die de 1-0 kon binnen koppen.

Net voor het einde van de eerste helft was Peeters kortbij de aansluitingstreffer, maar hij kwam net te kort. De ruststand bleef 1-0.

In de 2e helft gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, na 5 minuten kon Heylen de bal voorbrengen, maar Van Cant kopte over. Een paar minuten later counterde Gierle. Borgheys verscheen alleen voor Maes, maar de keeper van SKS kon de bal redden.

Het gevaar bleef uit van SKS en het was Gierle dat voor de meeste dreiging zorgde met Dings die een lob over Maes probeerde en Jacobs die van schuin op de doel kon trappen.

Toch kreeg SKS in extra tijd nog een kans om de gelijkmaker te maken. Het was Verlooy die een mooie schietkans kreeg, maar hij trapte over. Zo bleef de eindstand 1-0. Volgende week zaterdag volgt voor SKS de eerste thuismatch tegen Kasterlee.'