U bent hier

Goed Plan : begeleiding voor verhuurders met plannen

Heist op den Berg
17.02.2017 - 08.45u
Door: Mark Jaspers

Heist-op-den-Berg en Herselt geven de private huurmarkt een duwtje in de rug met Goed Plan.

Goed Plan is een begeleiding voor verhuurders met plannen, of nog niet.

Niet alle woningen op de private huurmarkt zijn perfect in orde. En dat heeft lang niet alleen te maken met huisjesmelkerij of onwilligheid van de verhuurder. Vaak weten verhuurders niet dat de woning niet meer in orde is of hoe ze aan de verbeteringswerken moeten beginnen. Net op deze nood wil Goed Plan inspelen.

Goed Plan helpt verhuurders met het oplijsten van noodzakelijke werken, het opvragen en het beoordelen van offertes, het bekijken van financiering en premies en het opvolgen van de werken.

De voorwaarde is dat het huis na de begeleiding voldoet aan de minimale kwaliteitsnormen. Tegelijkertijd streeft Goed Plan naar een verbeterde energieprestatie. Na de werken mogen de verhuurders er gerust in zijn dat hun woning in orde is.

De waarde van de woning stijgt. Het wooncomfort voor de bewoner stijgt. En de gemeente kan op haar beide oren slapen dat er alweer een woning in orde is. Het is met andere woorden een win-win voor iedereen.

Goed Plan is niet zomaar tot stand gekomen. Het is door middel van subsidies van Provincie Antwerpen en Leader (Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling) dat Goed Plan is kunnen starten.

Ook de Provincie Antwerpen en Leader zijn zich ervan bewust dat de kwaliteit van de woningen op de private huurmarkt naar omhoog moet. Premies alleen zijn vaak niet genoeg, sommige mensen hebben echt nood aan begeleiding en ondersteuning. Goed Plan is dus echt een goed plan!

Meer info
Bouw & Milieu, 015 23 74 00, bouwenmilieu@heist-op-den-berg.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto