De Amerikaanse internetreus Google heeft in Londen zijn allereerste Google Shop geopend. Het bedrijf zal er Android-toestellen verkopen, maar ook Chromebook-laptops en diensten van Chromecast.

In de winkel zullen klanten ook tutorials vinden rond de toestellen en belangrijke apps van Google zullen getoond worden. Google heeft eerder al enkele shop-in-shops geopend in Engeland en Australië, zo is Chromezone te vinden bij de Britse keten Dixons en bestaat in Australië Androidland, maar het is de eerste keer dat Google een winkel opent met het eigen merk in de naam.

Daarvoor werkt het deze keer samen met Currys PC World. De eerste winkel komt op Tottenham Court Road. Later zullen er nog twee shop-in-shops geopend worden in Londen, ook bij Currys PC World. "We zijn ongelooflijk opgewonden over de lancering van deze ruimte – de eerste van zijn soort in heel de wereld", aldus Brits marketingdirecteur James Elias.

Naast de tutorials en demonstraties zijn er ook nog enkele technologische snufjes te vinden. Zo staat er een groot scherm met de naam Portal, waar bezoekers kunnen rondvliegen op Google Earth en op de Doodle Wall kunnen artiesten hun eigen versie van het Google-logo tekenen. (retaildetail)