U bent hier

Gouverneur bezoekt Herenthout

Herenthout | Neteland
14.09.2017 - 13.55u
Door: Mark Jaspers

Op vrijdag 15 september brengt gouverneur Cathy Berx een werkbezoek aan Herenthout.

Burgemeester Patrick Heremans heet de gouverneur van harte welkom. De gemeente wordt voorgesteld aan de hand van een korte presentatie.

Wijziging takenpakket provincie
De gouverneur schetst het nieuwe takenpakket van de provincie met de concrete gevolgen voor de samenwerking met de gemeenten.

Verkeerseducatieve routes
Herenthout wil de provincie bedanken voor de goede samenwerking en subsidiëring van de verkeerseducatieve routes (VERO's) voor voetgangers. Tevens hoopt de gemeente dat het volgende project, namelijk de aanleg van VERO's voor fietsers, ook mag rekenen op de steun van de provincie.

Mobiliteit
Er wordt gepeild naar het standpunt en de mogelijkheden van de provincie omtrent de uitwerking van een vrachtroutenetwerk dat betrekking heeft op verschillende gemeenten. Ook een uitbreiding van het openbaar vervoer van De Lijn komt aan bod.

Bezoek aan de nieuwe gemeentelijke assistentiewoningen en dienstencentrum
De gouverneur brengt een bezoek aan de nieuwe assistentiewoningen en het dienstencentrum. Er wordt gepeild naar de subsidiemogelijkheden vanuit de provincie voor de ondersteuning van de dienstverlening en buurtgerichte zorg.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto