De organisatoren van Graspop Metal Meeting roepen bezoekers op om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer naar Dessel te komen. Door wateroverlast blijven de parkeerterreinen vrijdag gesloten. Wie toch met de wagen komt, wordt omgeleid naar betere en meer toegankelijke parkeerterreinen. Van daaruit rijden gratis shuttlebussen naar de festivalweide.

De camping blijft geopend, behalve een laaggelegen stuk. Pompen draaien op volle toeren om het teveel aan water er weg te krijgen. De organisatie heeft de voorbije nacht hard gewerkt om de toestand van de festivalweide stabiel te houden: er werden greppels gegraven, houtschors aangevoerd en vloerplaten gelegd.

Het programma gaat door zoals gepland en liefhebbers van het stevigere gitaarwerk zitten de komende dagen dus goed in Dessel. Vrijdag treden onder meer Apocalyptica, King Diamond, Megadeth en Black Sabbath op. Zaterdag zijn Abbath, Nightwish, Slayer en Volbeat de headliners. Het festival wordt zondag afgesloten door Twisted Sister, Anthrax en Iron Maiden.

De organisatie blijft de situatie intussen nauwlettend in de gaten houden en zal continue overleggen met de hulpdiensten, politie en lokale overheden. (Belga)