De provincie Antwerpen presenteert drie keer per jaar een film over dementie. Een specialist leidt de film in. Nadien is er een bespreking met het publiek en krijg je een drankje. Iedereen die meer wil weten over de zorg voor personen met dementie is welkom: professionals, studenten, leerkrachten, mantelzorgers, ...

Waar gaan we naar toe? (première in provincie antwerpen)

De beklimming van de berg Alzheimer

Op de dag dat je de diagnose jongdementie krijgt, verdwijnen alle zekerheden. Werk, sociaal leven, toekomstplannen, in een klap worden ze ingeruild voor angst, schaamte en isolement.

Maar hoeft dat zo te zijn ? Is het altijd een negatief verhaal ?

Drie mensen met jongdementie en hun partners namen de handschoen op en kozen voor het gezamenlijke avontuur van een bergtocht in de Nepalese Himalaya. Omdat ze het verhaal willen vertellen dat achter jongdementie schuilgaat. Omdat deze mensen véél meer zijn dan die aandoening alleen. Omdat ze stevige stappen willen zetten voor de geest en een aanzet willen geven voor de start van een veelomvattender beweging. Een beweging waarbij mensen met én zonder dementie samen optrekken en in elkaar een bondgenoot vinden om grenzen te verleggen.

De documentaire 'Waar gaan we naartoe ? ' is een call to action voor de kijker: omdat mensen met jongdementie met de juiste ondersteuning soms nog bergen kunnen verzetten.

Er is een uitgebreide inleiding voorzien (1 uur).

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 2 juni 2017 om 13.15 uur (einde om 15.15 uur)

Waar: Cine Cartoons, Antwerpen (achter Stadhuis Antwerpen. We raden om het openbaar vervoer te gebruiken)

Welkom: Peter Bellens, gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid

Wat is jongdementie en inleiding film: Jurn Verschraegen, directeur Expertise centrum Vlaanderen

Inschrijven: deelname is gratis.

Je kan een aanwezigheidsattest bekomen.

Meer informatie:

Provincie Antwerpen, 03 240 61 76 of wim.vleeshouwers@provincieantwerpen.be