Frankort & Koning heeft overeenstemming bereikt met Groep Heylen en Fresh Park Venlo over de realisatie van een nieuw 17.000 m2 groot logistiek centrum, gelegen op enkele honderden meters van de huidige locatie. De vergunning is inmiddels verleend en de bouwwerkzaamheden starten in mei . De nieuwbouw past naadloos in de visie van Frankort & Koning op een modern handelshuis: flexibel, slagvaardig en efficiënt. Naar verwachting is de nieuwbouw begin 2016 gereed.  De vastgoedwaarde bedraagt 16 miljoen euro.

Erik Bongaerts, managing director van Frankort & Koning:  "Het team van Frankort & Koning is blij met deze nieuwe stap in de uitvoering van onze strategie, die er voor zorgt dat onze huisvesting ook in de toekomst aan blijft sluiten bij de eisen die onze klanten en leveranciers stellen aan Frankort & Koning als handelsorganisatie. De realisatie van de nieuwbouw helpt ons om klanten ook in de toekomst het hoogst mogelijke serviceniveau te bieden. Het is mooi dat we deze stap kunnen realiseren in nauwe samenwerking met Groep Heylen en Fresh Park Venlo."

Ralph Caspanni van Groep Heylen (Herentals) voegt daaraan toe: "Een aantal jaar geleden zijn de eerste contacten tussen Groep Heylen en Fresh Park Venlo gelegd vanuit de gedachte onze specifieke sterktes te bundelen. Fresh Park Venlo bezit een zeer goed functionerend thematisch businesspark gelegen op dé hotspot voor food en fresh logistiek. Groep Heylen is als creatieve investeerder gespecialiseerd in de realisatie van kwalitatief hoogwaardige logistieke gebouwen. Ik ben dan ook enorm verheugd met het vertrouwen dat Frankort & Koning heeft uitgesproken in onze samenwerking, waaraan tevens Wijnen Bouw werd toegevoegd als gespecialiseerde aannemer.

Voor mij is dit een bevestiging van de vruchtbare samenwerking tussen partijen die elkaar aanvullen. Wij gaan ervoor en zijn zeer gemotiveerd om een kwalitatief hoogwaardig gebouw te realiseren, waarvan het mijn overtuiging is dat het een positieve bijdrage zal leveren aan het succes van onze klant: Frankort & Koning".

Lizbeth van den Boogaart, manager van Fresh Park Venlo over de samenwerking:
"Frankort & Koning is al vanaf de start van het bedrijf gehuisvest op Fresh Park Venlo en weet daardoor als geen ander wat het belang is van een strategische locatie. Het bedrijf is als eerste grootschalig begonnen met het verwerken van de reefer containers (met import fruit) in het achterland, dichtbij hun klanten in Duitsland, waardoor de leveringen vanaf Fresh Park Venlo snellere en betrouwbaardere zijn geworden.

Door groei en nieuwe logistieke ontwikkelingen werd het voor Frankort & Koning noodzakelijk om de huisvesting te vernieuwen. Met deze samenwerking hebben we samen met investeerder Groep Heylen een goede modus gevonden om aan de wensen van onze klant Frankort & Koning invulling te geven".

Op de foto : CEO Wim Heylen Groep Heylen samen met vicepremier Kris Peeters / archief NNieuws.