De lokale politie Zuiderkempen stelde deze voormiddag tijdens een verkeersactie in Westerlo, Geneinde, vast dat de bestuurder van een voertuig LIGIER tegen een snelheid van 54 km/u reed. Dergelijke wagens behoren tot de categorie van bromfietsen klasse B. waardoor slechts een snelheid van 45 km/u is toegelaten.

Chris Wandelseck korpschef : 'De bestuurder, een 61-jarige man uit Olen, kan zich aan een gepeperde rekening verwachten. Niet alleen overschreed hij de snelheidslimiet van deze "bromfiets", maar was hij evenmin in orde met de verzekering en de verplichting tot het dragen van een nummerplaat.

Omdat de wagen werd in beslag genomen, werd een takelwagen opgeroepen. Toen het voertuig klaar was om getakeld te worden, werden de inspecteurs geconfronteerd met iets wat hen met verstomming sloeg.

Wanneer gevraagd werd om de waardevolle voorwerpen uit hun wagentje te halen, openden de bestuurder en zijn vrouw aarzelend de koffer.

In de koffer, op de laadvloer, zaten hun twee kleinkinderen van 9 en 10 jaar. Al die tijd repten de twee grootouders met geen woord over hun kleinkinderen die opgesloten zaten in de koffer.

We mogen er niet aan denken wat er bij een ongeval had kunnen gebeuren.  De grootouders zullen zich voor de rechtbank mogen verantwoorden.'