Op vrijdagavond 21 november en zaterdagvoormiddag 22 november 2014 houdt de hulpverleningszone Taxandria een grootschalige zonale oefening in Kasterlee.

Er nemen tien korpsen uit de hulpverleningszone Taxandria deel aan deze oefening. De bedoeling is om de paraatheid, kennis en samenwerking van de korpsen aan te scherpen.

Deze oefening wordt georganiseerd op het terrein van BOBBEJAANLAND, Olensteenweg 45, 2460 Kasterlee.

“Het scenario van de oefening en de juiste attractie is nog een beetje geheim maar we kunnen u al wel zeggen dat er 4 identieke oefeningen zijn waarbij telkens 2 officieren, 3 autopompen en 1 ladderwagen worden ingezet” zegt dienstchef Luc Faes. Er zijn talrijke slachtoffers ( simulanten) waarbij ook het Rode Kruis Kasterlee ons zal assisteren.

De normale werking van de korpsen wordt hierdoor niet beïnvloed. “Wel kunnen er tijdens deze periode kleine verkeersmoeilijkheden optreden ter hoogte van de toegangen en de omgeving van Bobbejaanland. Maar het belang van deze oefening verantwoordt de beperkte overlast die ermee gepaard gaat” aldus burgemeester Ward Kennes.

De pers is welkom om ter plekke een kijkje te komen nemen. De brandweer geeft u dan graag een woordje uitleg.

De timing voor de 4 oefeningen:  de 1ste oefening op vrijdagavond start om 19 u, de 2de oefening start om 20.45 u. Op zaterdag start de 1ste oefening om 9 u, de 2de oefening start om 10.45 u.