De DTL-cursussen van de avondschool CVO DTL Herentals/CVO HIK Campus Herentals in Herentals blijven enorm populair. Zaterdagvoormiddag kwamen er heel wat belangstellenden af naar het infomoment van DTL in de refter van het Sint-Jozefscollege.

Volgens directeur Jan Michielsen zullen vanaf begin september zeker opnieuw 3.000 cursisten aan de lessen beginnen. En waarschijnlijk zijn het er zelfs meer. Jan Michielsen: "Daar staan het uitgebreid cursusaanbod en de vakkundige leerkrachten garant voor. Weet je dat we vorig jaar naast cursisten van in en rond het Neteland ook cursisten hadden uit Scherpenheuvel, Wallonië en zelfs één van aan de kust?"

In het uitgebreid cursusaanbod springt de cursus 'boekhoudkundige bediende' in het oog. Deze cursus geeft de cursisten kans op een attest, een soort diploma dus. Het geeft de cursist meer en nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Opvallend ook hoe heel wat cursisten zaterdag aangaven hun beroepsloopbaan een nieuwe impuls te willen geven.

Er is bij DTL zelfs een groen cursusaanbod: tuinbouw en bloemschikken. Je leert er hoe je hovenier aanleg parken en tuinen, hovenier onderhoud parken en tuinen of tuinarbeider kan worden.

Alle info over de DTL-cursussen en inschrijven kan op het secretariaat in de Kerkstraat 38 in Herentals, tel. 014-23 23 70, info@dtl.be of www.dtl.be.