Woensdagmorgen is aan het station van Herentals de jaarlijkse grote fietsgraveeractie gestart. Deze actie kadert in de Week van de Mobiliteit. Het stadsbestuur, de politiezone Neteland en Fietspunt Herentals werkten woensdag een ganse dag samen om fietsen te graveren.

De meeste fietsdiefstallen gebeuren nog steeds in de stationsbuurt en het stadscentrum. Het is voor de betrokken partijen dan ook belangrijk om het fenomeen van de fietsdiefstallen onder de aandacht te houden.

Ook voor pendelaars

Het fietsgraveren vond plaats tussen 7 en 18 uur. Maar ook pendelaars konden hun fiets laten graveren. Ze konden in een gereserveerd gedeelte hun fiets achterlaten en er hun rijksregisternummer aan een medewerker achterlaten. Na hun werkdag konden zij hun fiets gegraveerd afhalen.

Iedereen die zijn fiets liet graveren, kreeg een lekkere croissant terwijl hij wachtte en kon deelnemen aan een wedstrijd waarmee een beugelslot of een Helemaal Herentals Kadobon kon gewonnen worden.

Fiets slotvast

Jan Michielsen (CD&V), schepen voor mobiliteit : 'De campagne tegen fietsdiefstal heeft een duidelijke boodschap laat uw fiets graveren en maakt fiets en kader altijd vast aan een vast object. Als uw fiets dan toch gestolen wordt, dan moet er altijd aangifte bij de politie gebeuren. Als je een niet-gegraveerde fiets hebt, dan kan je je fiets misschien terugvinden op www.gevondenfietsen.be.

De stad bewaart gevonden fietsen die niet gegraveerd zijn drie maanden lang op de stedelijke werkplaats. Daar krijg je je fiets enkel terug wanneer je kan aantonen dat je echt de rechtmatige eigenaar bent.

Vorig jaar werden er bij een gelijkaardige actie aan het station in Herentals 149 fietsen gegraveerd. Fietsen die om technische redenen niet kunnen gegraveerd worden, krijgen een sticker met daarop het rijksregisternummer,' besluit Jan Michielsen.