Geruchten dat er al een overnemer is voor de failliete Huyghebaert-groep (Prima, Uw Buurtwinkel en Cashwell) zijn voorbarig. Wel is intussen duidelijk dat grote kleppers als Carrefour en Colruythet dossier van zeer nabij volgen.

"Uiterlijk volgende week woensdag"

"Uiterlijk volgende week woensdag moeten kandidaat-overnemers een bod doen op de supermarktgroep Huyghebaert", zegt curator Kris Van den Berghen aan De Tijd. "We hadden dinsdag en woensdag nog gesprekken met geïnteresseerden, en er zijn ook al geruime tijd afspraken vastgelegd voor vrijdag."

De curator bevestigt wel dat er flink wat interesse is voor de groep die vorige week donderdag failliet verklaard werd, maar namen wil hij uiteraard niet noemen. Volgens een rondvraag van De Tijd bij enkele winkeliers die onder franchise een Prima-supermarkt uitbaten, zouden onder andere Louis Delhaize, AD Delhaize, Carrefour (Market en Express), Alvo, Colruyt Group (Spar) en Lambrechts (Spar) interesse tonen.

"In dat lijstje staan inderdaad enkele geïnteresseerden", bevestigt de curator, "maar meer wil ik er niet over kwijt." Carrefour en Colruyt Group geven toe dat ze de zaak bekijken. Delhaize wil vooralsnog geen commentaar geven. (retail)