De Rode Duivels hebben een ongelooflijk knappe wedstrijd gespeeld die de 2500 supporters op de Grote Markt in Herentals voor het grote scherm helemaal uit de bol deed gaan.  Er was bewondering voor de knalprestatie van de Belgen, de eerste kans voor Origi al in de eerste minuut, de andere uitgespeelde 20 kansen, de prestatie van de Amerikaanse doelman Howard, de doelpunten van De Bruyne en Lukaku, de reddingen van Courtois...

Toen de Belgen de 20 kansen toch maar niet kregen afgewerkt, schoof het pubiliek van spanning altijd maar dichterbij het grote scherm, alsof ze zelf die bevrijdende goal wilden maken. Gelukkig was er de invalbeurt van Lukaku...

Het wordt nu al uitkijken naar volgende zaterdag 18u wanneer voor het grote scherm op de Grote Markt een nieuw feestje wordt gebouwd in de wedstrijd tegen Argentinië.  Het land zal opnieuw stilstaan.   Straks meer over de animatieplanning in de Kempen volgende zaterdag.

Ruim 9 miljoen tweets over wedstrijd Rode Duivels

De wedstrijd van de Rode Duivels tegen de Verenigde Staten op het WK in Brazilië heeft de servers van sociaalnetwerksite Twitter op volle toeren laten draaien. Er werden immers 9,1 miljoen tweets de wereld ingestuurd met die wedstrijd als onderwerp.

De piek (216.659 tweets) werd vlak na het laatste fluitsignaal bereikt. Voordien was het doelpunt van Romelu Lukaku goed voor 178.608 tweets en de aansluitingstreffer van Julian Green voor 187.413 tweets.

Toch brak de wedstrijd geen records op Twitter. De achtste finale tussen gastland Brazilië en Chili leverde immers 16,3 miljoen tweets op.