Zondag kan je in Turnhout op de Grote Markt terecht voor een landbouwbeurs. Op de Grote Markt wordt een heuse boerderij ingericht.

Groene Kring en CD&V slaan de handen in elkaar op zondag 25 juni. Op deze manier willen ze samenwerken om de consument en de producent dichter bij elkaar te brengen en de mensen te laten kennismaken met de hedendaagse land- en tuinbouw.

Door het opbouwen van een boerderij op de Grote Markt van Turnhout willen de organisatoren de 'man in de straat' laten kennismaken met land- en tuinbouw. Op de boerderij is er voor elk wat wils: levende dieren, een plein vol machines, educatieve spelen, een tekenwedstrijd voor de kleinsten, overall-hangen voor de sterksten, ...

Naast het bezoek aan de boerderij kan je ook een bezoek brengen aan de hoevemarkt, waar je kan proeven van lekkers uit de streek. Lokale producenten bieden hier hun eigen producten aan en laten je kennismaken met unieke lekkernijen uit de streek.

Stef Breugelmans, lid van Groene Kring Turnhout en CD&V Turnhout: "Om de consument te laten kennismaken met de landbouwsector brengen wij de landbouw tot bij hen, zo willen we onze lokale producten in de kijker zetten en de mensen laten proeven van het landbouwlekkers uit onze streek."