Op zondag 14 juni wordt de wielerwedstrijd Grote Prijs Evy Van Damme voor Dames Elite gereden. De koers vertrekt om 15 uur aan het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen en komt aan in de buurt van het MAS (Museum aan het Spoor) in Nijlen. Het is geen rit in lijn, vanaf ongeveer kwart voor 4 worden in Nijlen zes plaatselijke ronden afgelegd. Het Kempens Diamantcentrum aan de Spoorweglei is het perscentrum van de koers in Nijlen en is open voor het publiek tussen 14 uur en 17 uur.

Parcours in Nijlen

Rond kwart voor 4 komt de koers Nijlen binnengereden via de Broechemsesteenweg. Het parcours loopt verder via Albert Kanaalstraat, Gemeentestraat, Woeringenstraat, Rector de Ramstraat en verlaat Nijlen via de Herenthoutsesteenweg. Maar niet voor lang, want al rond 4 uur komen ze via Heikant en Bevel-Dorp terug richting Nijlen centrum. Het peloton begint dan aan zes plaatselijke rondes. Die gaan via Bevelsesteenweg, Spoorweglei, Rector de Ramstraat en Herenthoutsesteenweg en dan na een korte passage via Herenthout telkens terug naar Nijlen via Kruiskensbaan, Itegemsesteenweg, Heikant, Bevel-Dorp, Nijlensesteenweg en Bevelsesteenweg.

De aankomst op de Bevelsesteenweg is volgens het tijdschema voorzien rond de klok van kwart na zes of half zeven, afhankelijk van de snelheid van de koers.