Security Dogs Heist-op-den-Berg heeft op zaterdag 8 november de eer en het genoegen om de Eerste Grote Prijs van het NVDV te organiseren in Westmeerbeek. Het Nationaal Verbond voor Dienst- en Verdedigingshonden is een sportverbond waar clubs uit heel Vlaanderen deel van uitmaken en waarbij het draait rond africhting van honden.
 
Het kampioenschap omvatte dit jaar 9 wedstrijden in 2 categorieën. De 10 beste van elke categorie zijn nu geselecteerd om deel te nemen aan deze Grote Prijs! Het gaat hier dus om een eendagswedstrijd die geldt als Belgisch kampioenschap.
 
De proeven bestaan uit het zogenaamde praktijkwerk, waarbij hond en baas onder andere volgende proeven afleggen: gehoorzaamheid, meesterverdediging, gevangenentransport, aanvalswerk... en dit alles in originele en gevarieerde oefeningen met de nodige improvisatie. Kortom, spektakel is gegarandeerd.
 
Ons evenement vindt op zaterdag 8 november plaats in Westmeerbeek, Stationsstraat 82 (terrein transportfirma Transcopa) en dit tussen 14 en 20 uur.
 
Inkom is gratis.