De 4 deelnemende gymnasten van de Herentalse Turnvereniging hebben vorige week aan 100% gepresteerd op de Word Age Group Competition (WAGC) in Sofia Bulgarije. De WAGC Trampoline en Tumbling brak dit jaar alle records met meer dan 1800 deelnemers uit 46 landen.

Na 3 dagen van training, materiaal testen en klimatiseren begonnen op donderdag de wedstrijden in de evenementenhal "Armeec Arena". Voor Corpus Sanum kwamen in de categorie 11-12 jarigen op Trampoline Roxane Geeraerts, Nell en Britt Caers in actie. Ze werkten alle 3 hun opdracht netjes af. Roxane (29°), Britt (43°) en Nell (44°) mochten tevreden terugkijken op hun prestatie.

Vrijdag was het de beurt aan Yoni Verdonck op Trampoline bij de 13-14 jarigen. Yoni begon schitterend met een perfecte opgelegde oefening. In haar vrije reeks zaten er een paar kleine foutjes en wat verplaatsing in, maar ze sprong haar oefening van 9,00 moeilijkheid probleemloos uit. Ze eindigde 43-ste van de 75 deelnemers.

Na de Trampoline had Corpus Sanum ook 2 selecties op Dubbelmini. Roxane Geeraerts legde bij de 11-12 jarige beslag op een mooie 13° plaats. Jammer van de landingsfouten anders had ze dicht bij de finale gestaan. Op de laatste dag van het Toernooi trad Yoni Verdonck ook aan op Dubbelmini. Wegens een slepende kniekwetsuur was Yoni op dit toestel niet optimaal voorbereid. Ze overtrof echter de stoutste verwachtingen en voerde een nieuwe combinatie uit. Een beetje evenwichtsverlies bij de landing hield haar uit de finale en ze eindigde toch op een verdienstelijke 13° plaats. Iedereen alle sprongen gelukt dus 100% geslaagd.

Het niveau van deze WAGC was opnieuw een pak hoger dan vorige jaren. De meeste grote landen traden aan met een selectie uit de topsportscholen. De Belgische deelnemers kunnen enkel terugvallen op een clubwerking. Met deze ongelijke strijd in het achterhoofd is de Olympische leuze meer dan ooit op zijn plaats dat deelnemen belangrijker is dan winnen.

De afscheidsfuif vond plaats in het hotel waar de Belgische delegatie verbleef en dat zorgde voor een extra korte nacht. Om 4.00 uur werd er vertrokken naar de luchthaven en om 8.00 uur landde de Belgische ploeg in Charleroi.

De volgende weken staan voor de wedstrijdgymnasten van Corpus Sanum enkele Interclubwedstrijden op het programma. Wel zonder de WAGC-gangers, want zij zijn aan een beetjes rust toe.  Foto:      De WAGC deelnemers van Corpus Sanum.