Real Noorderwijk had maar een half team ter beschikking en vreesde voor een afstraffing. Die kwam er niet ook al ging Real Noorderwijk met 4-1 de boot in.

Beloften: 3 – 2  :  vrijdagavond in de knappe Alverberg sporthal stonden onze youngsters klaar om de aftrap te geven van een avondje Futsal. We zijn amper een halve minuut ver als de beloften van Gelko al op voorsprong komen via Abdelkarim Achahbar: 1-0. Vier minuten later staan de bordjes opnieuw in evenwicht, hoekschop voor Real en Aziz Lagouireh trapt de 1-1 binnen. Geen van beide ploegen versieren veel kansen, de mooiste actie komt van Joren Lambaerts in samenspel met Lagouireh, het schot wordt door doelman Baeten gepareerd.

Kleine twee minuten voor de rust kan Aziz Ouzahim profiteren van een slap verdedigend Noorderwijk en er 2 – 1 van maken. Met deze stand trekken de ploegen richting kleedkamer. In de 2e helft loopt Gelko al snel uit tot 3-1, Jawad El Gazi legt de bal in de verste hoek. Real probeert wel aanvallende acties op poten te zetten, doch ze brengen weinig zoden aan de dijk. Bovendien komt het nog goed weg bij een bal op de paal van de thuisploeg.

Dit lijkt voor onze youngsters het startsignaal om agressiever uit de hoek te komen. Een schot van Joren Jennes wordt in de 35e min. van de lijn geveegd door doelman Dries Lahraoui (2e helft ingevallen). Even later ontfutselt diezelfde Joren Jennes de bal van Gelko, kaatst met Rik Janssens en werkt daarna beheerst af: 3-2. 40e minuut, een knal van Smail Bahloul kan door Lahraoui nog met de vingertoppen in hoekschop worden geduwd, Joren Lambaerts trapt het volgend schot naast...onze jonge garde drukt in de zoektocht naar de gelijkmaker.

Lahraoui houdt zijn ploeg meerdere keren na mekaar recht, bij een aanval van kapitein Lambaerts, duikt hij in de voet en wanneer Caers Ward Vivijs lanceert, kan hij opnieuw redding brengen. Doelman Van Bael gaat dan maar vliegende keeper spelen en scoort ei zo na nog de 3-3...het zou mooi geweest zijn... Jammer genoeg was de reguliere speeltijd daarna om en bleef Real steken op 3-2.

Real youngsters speelde met: Davy Van Bael, Ward Vivijs, Yannick Arnoets, Niels Caers, Aziz Lagouireh, Rik Janssens, Joren Lambaerts, Pieter-Jan Hendrickx, Smail Bahloul en Joren Jennes.
Doelpunten waren van: Lagouireh en Joren Jennes.

De eerste ploeg van Real Noorderwijk kwam gisteren flink gehavend aan de aftrap. Zerouali (geschorst) en Kherouach (speelverbod van zijn ex-club, Hasselt) ontbraken, de vader van Hicham Salah overleed vorig weekend, Soussi en Scheerens waren begin deze week nog ziek... Bij Gelko zagen we trouwens een oude bekende terug, Khalid Ait Salah speelde in een recent verleden nog als topspits voor onze club, zouden we goed kunnen gebruiken.

De eerste prik wordt uitgedeeld door de thuisploeg, Morant staat echter pal. Toch laat de 1-0 niet lang op zich wachten, 2,40 min. gespeeld en daar is Bouzambou al... Het wordt snel duidelijk dat dit niet het dagje wordt van Real, Gelko is de betere ploeg zonder daarom indrukwekkend te spelen. Bij de bezoekers wil het niet lukken, de creatieve Zerouali wordt gemist net zoals de geschorste coach Schapmans. Bij een snel genomen vrije trap laat Jeroen Hakkens David Morant kansloos: 2-0. Ook El Kharroubi zit niet in de match, de anders zo trefzekere Rakke mikt ze er vandaag allemaal naast en krijgt daar bovenop nog eens heel licht geel... Bij de rust staat het nog steeds 2-0...

We zijn amper terug begonnen of daar is al een geel kartonnetje voor Marouanne Abderrahim... na de wedstrijd vroeg iedereen zich nog steeds af waarom... De 3-0 valt weer te makkelijk, Morant op het verkeerde been gezet, Neesen is de afwerker van dienst. 8 min. zijn we ver in de 2e helft als Hicham Salah dan toch nog eens de vuisten test van doelman Benetti, doch het verhaal van voor de pauze zet zich voort...

Real Noorderwijk creëert te weinig kansen en dat zijn we niet gewoon. Hakkens kan weer heel makkelijk de Noorderwijkse verdediging oprollen en zijn op een comfortabele 4-0 brengen. Gelko brengt dan zelf nog even spanning in de wedstrijd door ei zo na een own goal te scoren, de paal brengt redding. Aziz Lagouireh kan de eerredder binnentrappen voor zijn ploeg: 4-1 en er valt nogmaals een heel lichte gele kaart te betreuren voor Hicham Salah...

Niels Caers sprokkelt zijn eerste speelminuten bijeen in eerste klasse en kreeg zelfs de mogelijkheid tot scoren... daarmee hebben we de belangrijkste wapenfeiten vermeld. Er stond te weinig ploeg op het terrein en teveel individu. Volgende week wacht thuis Bouraza Medina Brussel en die match moet gewonnen worden.

Real Noorderwijk speelde met: David Morant, Aziz Lagouireh, Hicham Salah, Noureddine Soussi, Marouanne Abderrahim, El Kharroubi Abderahim, Karim Bouyakoubi, Yannick Scheerens, Niels Caers, Joren Jennes, Joren Lambaerts en Davy Van Bael.  Doelpunt: Aziz Lagouireh.  Real Carina & Eddy.