Via scores van Dirickx en Vervoort nam Herentals de beste start, maar na enkele minuten moest Hannes al met drie fouten naar de bank. Verbeeck stak nog een tandje bij en kreeg hulp van de ingekomen Sterckx. (25-17)
In het tweede kwart konden beide ploegen moeilijk scoren, met nog 1 minuut te spelen stond de thuisploeg nog 7 punten voor 34 – 27. Maar enkele slechte beslissingen en een buzzerbeater van Van de Plas zorgde voor een 34-32 ruststand.

Na de rust schoten Bessems en Gentjens Malle onmiddellijk op voorsprong. Verbeeck met steals, scores en assists en Van Heymbeeck die zijn ploeg liet draaien en met enkele mooie passen zijn ploegmaats in een goede scorepositie bracht,  bezorgden Herentals een 10 punten voorsprong 56-46.

Wat Malle ook probeerde, ze kwamen geen stap dichter, zodat de vele supporters konden genieten van de eerste thuisoverwinning.  Willy Verstappen / Nnieuws.