HBBC, nog steeds zonder de geblesseerde Vincent Verbeeck, moest zaterdagavond winnen om aansluiting te krijgen met de middenmoot, maar de twee heren in het grijs beslisten er samen mee voor dat het anders zou uitdraaien. 16 ploegfouten in het laatste kwart tegen HBBC, 3 spelers naar de bank met 5 ploegfouten, met als gevolg gefrustreerde spelers en supporters. Zoveel onrecht dachten de aanwezige supporters….dat kan toch niet. Maar het was de werkelijkheid.

Maar…HBBC moet ook in eigen boezem kijken, het waren niet alleen de scheids, ook bij de Herentalse spelers liep er van alles mis, dat niet mis mag lopen.

De wedstrijd was nog maar juist begonnen en Vervoort werd al vrij snel met twee fouten bestraft. Hij werd vervangen door Vanderveken. Sterckx bij de thuisploeg en Kets bij de bezoekers zorgden ervoor dat In het eerste kwart de score in evenwicht bleef.  (18 – 20).

Balverlies (6 stuks) en een zwakke afwerking bij de thuisploeg, zorgden ervoor dat de bezoekers met 31 -40 gingen rusten.

Na de rust knokte Herentals zich terug in de wedstrijd en via scores van Van Heymbeeck  werd het via 46 -48 (5min), 57 -56. In het vierde kwart had de thuisploeg snel 4 ploegfouten, tot 65 – 65 (5min) kwam er geen afscheiding. Maar 16 ploegfouten in het laatste kwart en het verdwijnen van Dirickx – Sterckx – Vanderveken met 5Pf en Hannes (gekwetst), zorgden ervoor dat de bezoekers vanaf de vrijworplijn de zege afdwongen. (16 ptn uit vrijworpen tijdens het laatste kwart).  Willy Verstappen / NNieuws.