De wedstrijd start slecht voor de thuisploeg, al  na 1 minuut valt Iwan Tomlow gekwetst uit. En bij de bezoekers schieten Dockx en Argeerts de bezoekers op voorsprong. Herentals moet vooral op Kris Van Boven rekenen, op het einde van het kwart krijgt hij steun Van Heymbeeck – Van Heeswijck, elk met een driepunter. (13 – 21). De verdediging wordt herschikt en bij de rust staat het 30 – 33. Het kon nog alle kanten uit.

In het derde kwart blijven de bordjes in evenwicht 43-44, 46-48 en 48-52.

Na 7 minuten in het vierde kwart is de winnaar nog niet gekend. (59-62) Maar Dockx (32) met twee twee outside shots maakt er 61 – 67 van. Met een driepunter brengt Van Heeswijck de bordjes op 64-67. HBBC maakt dan fouten om in balbezit te komen, de bezoekers scoren hun eerste en missen bewust de tweede vrijworp. 64-69, waarna Hannes met een driepunter de eindstand op het bord schiet. 67-69 . Wedstrijd, die beide ploegen hadden kunnen winnen, maar voor HBBC slecht afloopt.