Jong geweld. Dat was hetgeen we als tegenstander kregen voorgeschoteld zaterdag in het KTA. Beter gezegd, jong geweld dat weet hoe het moet basketten. Jongens die niet opgeven. Jongens die door vele uren te verslijten in een basketzaal weten hoe het spelletje moet worden gespeeld. Een tegenstander die weliswaar ondanks dit door velen onderschat gaat worden. Reden hiervoor: gebrek aan ervaring, weinig lengte, ... Dit is allemaal wel waar, maar de jonge mannen van Gembo maken dit ruimschoots goed door een enorme wilskracht. Een wilskracht die zaterdag ook te zien was bij de spelers van Herentals. Een wilskracht die er spijtig genoeg de eerste helft alleen voor stond en geen hulp kreeg van aanvallend talent, goede shotselectie of geduld langs beide kanten van het veld. Beide ploegen gunden elkaar niet veel, maar toch te veel naar de goesting van de coaches. Als gevolg bleef de ruststand dan ook steken op een terechte 30 - 30. De tweede helft kwamen de spelers van Gembo gemotiveerd uit de kleedkamer en maakten het de spelers van Herentals moeilijk. Oplossingen tegen de goede verdediging van Gembo vinden was moeilijk. Toch kwamen deze er na een tijdje. De wilskracht bleef er en dit werd beloond. De tweede helft kwamen we 'makkelijker' tot scoren en werd er minder overhaast gebasket. Spelers vanop de bank deden goede invalbeurten waardoor starters de nodige breaks kregen. Deze bankspelers zorgden mooi voor de eerste 5 puntenkloof. Deze voorsprong bleef, na het nodige bibberen en beven, intact tot de laatste seconden van de wedstrijd. Eindscore 70 - 61.

De jongens van Gembo brachten mooi basket met een schitterende intensiteit. De spelers van Herentals toonden wilskracht. Er is een duidelijke wil om te winnen. Er staat een ploeg op het plein die voor elkaar wilt gaan. Dit alles zorgde zaterdag voor een leuke partij in het KTA.

Hopelijk kunnen we volgende week deze mooie, toch onverwachte, reek van overwinningen verder zetten. Bedankt supporters voor de vocale steun. Het helpt!!!!! Proficiat spelers die aan hun supporters tonen dat ze er zin in hebben. Op naar de vijfde competitiewedstrijd zaterdag op Pitzemburg.

Kwarterstanden:

1ste kwarter: 14 - 16 2de kwarter: 16 - 14 3de kwarter: 20 - 16 4de kwarter: 20 - 15

Punten:

Ewald: 11p

Jinse: 7p

Willen: 5p

Glenn: 4p

Wouter: 7p

Tom: 7p

Vincent: 11p

Bram: 8p

Verslag en foto's: Willy Verstappen/HBBC/Nnieuws.be