Een goed gevulde sporthal De Vesten was getuige van een vooral stevige basketwedstrijd. Van begin tot einde was de spanning te snijden  met uiteindelijk HBBC als verdiende winnaar tegen een verdienstelijk Nijlen.

Uitblinkers vernoemen is moeilijk want Herentals won als team. Als Vincent Verbeeck nu ook nog fit geraakt en good-old Tom Van Beeck zijn huidige vorm kan aanhouden, staan de Hertalse supporters nog mooie baskettijden te wachten.

Coach Jef De Belser  : 'Met toch wel een bang hart ben ik naar de wedstrijd vertrokken afgelopen zaterdag. Niet omwille van één oorzaak, maar eerder een combinatie van verschillende aspecten. Bv. tegen een titelkandidaat spelen, een mindere voorbereiding of enkele spelers die gebrek hadden aan zelfvertrouwen, ... Ik kan eerlijk zeggen: Ik had dit niet verwacht. Ik had het gehoopt, dat wel. Niet omdat ik het kunnen van mijn spelers in twijfel trek, maar ze geloofden er tot enkele dagen voor de wedstrijd zelf nog niet hard genoeg in.

Wat ik zaterdag heb gezien, stond volledig in contrast met wat ik de weken daarvoor heb gezien.

Ik zag een ploeg die wilde winnen. Een ploeg die echt enorm hard gewerkt heeft om het resultaat te behalen. Eindelijk zag ik een ploeg! Het balletje ging goed rond waardoor vanop elke positie gevaar kwam. In verdediging werd er gecommuniceerd en met momenten geroteerd zoals het moet. Ik zag voor de eerste terug keer een ploeg die honger/ zin had om te basketten.

Na de stoet komt de vuilkar.  Bedankt Marrek De Mondt om mij deze quote, enkele jaren geleden ondertussen, bij te brengen. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik hem ondertussen al wel is enkele keren heb kunnen boven halen. Deze week ga ik net hetzelfde doen.

Voeten op de grond. Ja, we hebben schitterend gespeeld en het heeft ons enorm wat moeite gekost. Nu is het moment daar om deze knappe wedstrijd te verzilveren. Na dit gezien te hebben, wil ik niets meer dan minstens hetzelfde. Deze week wordt het werken op training.

Geen beloning, maar hard werk en serieus wat bijhorend zweet. Volgende week wil ik klaar zijn, volgende week wil ik dat mijn ploeg klaar is om de volgende tegenstander met Herentals basket te confronteren. Hard werk wordt altijd beloond. Hard werk moet beloond worden.

De enige manier om te weten of dit waar is, is deze week kei hard te werken en volgende week zaterdag met het mes tussen de tanden de zaal in Geel binnen te gaan. Laat die stoer maar wat langer duren en die vuilkar nog minstens een week ui te stellen. Voor de laatste keer, proficiat spelers van HBBC met een knappe overwinning. Maar nu, voeten op de grond en stoppen met zweven (zelf voor je begint) en focus naar de volgende uitdaging.

Volgende week zaterdag om 20u30 in Geel.

Kwarterstanden: Kwarter 1: 19 - 20 ; Kwarter 2: 11 - 14 ; Kwarter 3: 13 - 9 ; Kwarter 4: 22 - 15.

Punten: Ewald: 10p, Jinse: 4p, Lowie: 1p, Rory: 11p, Floris: 0p, Wouter: 19p, Tom: 4p, Daan: /, Bram: 8p, Reinaart: 8p, Tomas: /, Sam: 0p.

Verslag Jef De Belser / foto's: Willy Verstappen/HBBC/Nnieuws.be