HBBC zet de operatie redding verder na verleden week Kontich Wolves moest nu BBC Sobabee voor de bijl.

Jinse Vervoort opende met een driepunter voor HBBC , toch werd er in de eerste minuten weinig gescoord. (5 – 6 na 5min) Glenn Peeters en Willem Broos organiseerden de teamaanval en Herentals plaatste via Daan Sterckx en Vincent Verbeeck een 0 – 7 en na 10min wezen de bordjes 8 – 17. HBBC bleef goed verdedigen, zodat de thuisploeg ook in de 2de periode tot 7 punten beperkt werd.

Rust 15 – 32.

Zouden onze jongens deze voorsprong kunnen behouden?

Ook in he 3de kwart kwam Sobabee moeilijk tot scoren en wanneer Dave Van Heymbeeck en Daan enkele outside shots lukten liep de voorsprong zelfs op tot 30 punten. (19 – 51) Onder Impuls van Ewald Vanderveken bleven de bezoekers knokken in defense, zodat de dertiger op het bord bleef.