In Heist wordt dinsdag een modelwoning rond gezond en veilig wonen in gebruik genomen.  Om inwoners van Heist-op-den-Berg en omgeving te informeren en te sensibiliseren rond gezond en veilig wonen, zet OCMW Heist-op-den-Berg een groot project op poten in de vorm van een kijkwoning.

Tussen 1 mei en 29 december 2017 kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan deze woning. Het doel van dit project is om hen te tonen en te laten ervaren wat mogelijke gezondheidsrisico's zijn in hun woning en hen tips te geven over hoe ze gezondheidswinst kunnen boeken door hun gewoontes aan te passen.

Dit project kan rekenen op de medewerking van een groep opgeleide vrijwilligers die de rondleidingen van bezoekers voor hun rekening zullen nemen.

Aangezien we de woning langere tijd ter beschikking hebben, organiseren we ook rondleidingen over energiebesparing en een budgetbeurs voor jongeren.

Voor de totstandkoming van het volledige project werkte OCMW Heist-op-den-Berg samen met LOGO Mechelen, Huisvestingsmaatschappij kanton Heist, kringwinkel Zuiderkempen, vzw Den Draai, CAW Boom Mechelen Lier, de energiesnoeiers en huisartsenkring Dijle en Nete.