De Groote Oorlog wordt ook in Kasterlee passend herdacht. De aftrap werd dit voorjaar gegeven door de school SMIK die een muzikaal en poëtisch drama maakte op basis van brieven en dagboeken van mensen uit Kasterlee, Lichtaart en Tielen.  Op 20 augustus werd in Lichtaart de Waalse soldaat Nestor Bajot herdacht. Hij is de enige Belgische soldaat die in de Eerste Wereldoorlog op ons grondgebied sneuvelde. Bij die gelegenheid werd het Hofke van Bajot grondig opgeknapt.

Uit respect voor onze gesneuvelden, weggevoerden en oud-strijders laat het gemeentebestuur van Kasterlee dit jaar alle oorlogsmonumenten grondig onderhouden en waar nodig herstellen zodat hun namen niet vergeten worden.

Het spreekt voor zich dat ook de jaarlijkse 11 november herdenking in het teken van 100 jaar Groote Oorlog staat. Alle inwoners zijn van harte welkom op de herdenkingen die in de drie deelgemeenten worden georganiseerd:

  • Op dinsdag 11 november is er een klassieke 11-novemberviering. Om 10.15 uur legt burgemeester Ward Kennes een bloemstuk neer op het Engels kerkhof en aansluitend gebeurt dit aan de oorlogsmonumenten in de dorpen en op de begraafplaatsen van de oud-strijders. Om 11 uur is er een eucharistieviering in St. Willibrorduskerk. Ook kan iedereen in de namiddag de tentoonstelling ‘Wereldoorlog I, gezien door een Kastelse bril’ van 13 tot 17 uur in het Heemerf, Waaiberg bezoeken.
  • Op zondag 16 november kan je naar de theatervoorstelling ‘kerstmis in de loopgraven’ (van Forum Vlaamse Vrouwen) op zondag 16 november van 10.30 tot 12.30 uur in het Heemerf, Waaiberg. Kaarten kan je in voorverkoop bestellen voor 8 euro bij Reimonda Vangoidsenhoven via het telefoonnummer 0479 30 79 62.
  • De 11.11.11-campagne staat dit jaar in het teken van voedselverspilling. Op donderdag 27 november kan je deelnemen aan ‘koken met restjes’ in het KLJ-lokaaal in de Kerkstraat in Tielen. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht via vandenputteleen@hotmail.com