De buurtbewoners van de Peerdsbosstraat in Herentals zijn boos op het gemeentebestuur en de verkavelaar van de Mosersite. De verkavelaar kreeg een vergunning van het stadsbestuur om er op de site 36 woningen te bouwen. De buurtbewoners verenigden zich in de Denktank 'Herentals Bomenstad' en gaan bij het provinciebestuur bezwaar indienen tegen de plannen.

Zaterdagavond hielden ze een symbolisch bomendrink en werd iedereen uitgebreid geïnformeerd over de plannen.

De buurtbewoners stellen dat ze niet gekant zijn tegen de bouw van de woningen, wel tegen de uitgetekende plannen. Er is te veel hoogbouw en sommige woningen worden vlakbij de tuinen van de buurtbewoners gebouwd. Gans de groene ruimte langs de Peerdsbosstraat verdwijnt.

Creativiteit gevraagd

De buurtbewoners en actievoerders hopen dat het stadsbestuur en de verkavelaar meer creativiteit en toekomstgericht denken aan de dag leggen. Rond de Mosersite moet een groene buffer blijven. In de plannen wordt volgens de mensen van de denktank Herentals Bomenstad geen rekening gehouden met de watertoets van de verkaveling Moser. Het perceel ligt aan de ene kant 2.40 meter hoger dan aan de andere kant.

Ondertussen hebben zich bij de actiegroep Herentals Bomenstad al mensen van over gans Herentals gevoegd.

Je vindt alle info op de website www.bomenstad.be of op Facebook: www.facebook.com/bomenstad