Het stadsbestuur van Herentals en het gemeentebestuur van Olen vragen aan De Lijn om buslijn 15b onder haar huidige vorm te behouden. Bus 15b rijdt tussen de stations van Herentals en Geel, via Olen en de Thomas More Hogeschool. De Lijn vermoedt dat de busreizigers even goed de trein tussen Herentals en Geel kunnen nemen en denkt er aan om bus 15b af te schaffen.

Het stadsbestuur is van mening dat er voldoende redenen zijn om buslijn 15b te behouden. Veel mensen maken gebruik van de bus. Inwoners van Herentals die werken in de Olense bedrijven of die studeren aan de Thomas More Hogeschool geraken vlot ter plaatse.

Ook is het belangrijk dat Herentals bereikbaar blijft voor inwoners uit de omliggende gemeenten. Herentals heeft immers een groot bovenlokaal aanbod zoals het ziekenhuis, de middelbare scholen, de VDAB en Sport Vlaanderen.

Als de reizigers de trein zouden nemen in plaats van de bus, zouden zij langer onderweg zijn en meer moeten betalen. Het zou veel mensen aanzetten om hun wagen te gebruiken in plaats van het openbaar vervoer.