Het bleef lange tijd erg stil op het deelnemersfront van Herentals Fietst.  Vanmiddag kwam er echter witte rook uit het communicatiehuis van het Boretti na-Tourcriterium. De nummer twee van de Tour, Nairo Quintana en de beste Belg in de Ronde, Serge Pauwels, staan donderdag aan de start in Herentals. Met andere toppers wordt nog onderhandeld.

"Het spreekt voor zich dat we heel blij zijn met deze twee namen", stelt voorzitter Charles Van de Wouwer. "De beste Belg en een vermoedelijk toekomstige Tourwinnaar in Herentals. Dat is fantastisch. Ik ben eerlijk gezegd ook een beetje opgelucht. Want dit jaar leek een beetje behekst.

Tal van namen die op onze wensenlijst stonden, haakten af. Greg Van Avermaet vertrekt donderdag naar San Sebastian samen met Philippe Gilbert. Net als Zdenek Stybar. Allemaal namen die boven aan onze verlanglijst stonden. Ronde van Vlaanderenwinnaar Alexander Kristoff bedankte dan weer voor ons aanbod, omdat hij in de dagen voor ons criterium geen aanbiedingen kreeg.

Ook wereldkampioen Michal Kwiatkowski liet na zijn opgave in de Tour weten dat hij wegblijft van de criteriums. Maar niet getreurd. Want de witte trui stond ook op ons lijstje. Net als provinciegenoot Serge Pauwels. Dat we deze namen aan de start kunnen verwachten, is goed nieuws voor elke wielerliehebber."

"Voor en na de aankomst in Parijs lopen de gesprekken met renners en managers intussen verder", zegt mede-organisator Bart Timperman. "Want onze honger is nog niet gestild. We hopen de komende dagen onze affiche nog te verfraaien. Een groene of gele trui zit er helaas niet in.

Peter Sagan wou na de eerste criteriums absoluut naar huis. En Froome rijdt op donderdag in Denemarken. Maar wees gerust. We hebben nog wel wat namen uit binnen- en buitenland in gedachten. Maar met Sven Nys, Preben Van Hecke, Serge Pauwels en Nairo Quintana hebben we al vier mooie kandidaten voor een ereronde in de cabrio's voor de start."

Het Boretti na-Tourcriterium wordt gereden op donderdag 30 juli in het historische centrum van Herentals. De voorstelling van de renners start om 18.30 uur, de wedstrijd zelf om 19.30 uur.

VIP-ruimte uitverkocht

Donderdag is de VIP-tent uitverkocht.  980 VIP's en genodigden zullen plaats nemen in de VIP-tent achter de traditionele hekken tussen publiek en de tent.  250 euro per persoon + BTW mocht je betalen voor een ticket. Deze inkomsten vormen een basis om het na-Tourcriterium gratis te houden voor het grote publiek.

Fris maar droog weer voor HFF

Donderdag valt er nog een laatste bui al blijft het op veel plaatsen droog. Er zijn al wat meer opklaringen en het kwik haalt 20 graden.

Vrijdag is het droog en zijn er brede opklaringen.

Zondag wordt het opnieuw droog bij een wisselende bewolking.

Vrijdag is het nog zo'n 20 graden, maar tijdens het weekend wordt het warmer en halen de maxima zo'n 22 graden op zaterdag en 24 graden op zondag.

Op de foto's : Nairo Quintana en Serge Pauwels in actie, en foto's Herentals Fietst editie 2014 met de VOLVO VAN HOUDT cabrio's  / NNieuws.

Straks meer.