Vanaf 11 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer renovatiewerken uit aan de brug over de Kleine Nete op de Ringlaan van Herentals (R15/N153). Daarna wordt ook het asfalt van het noordelijke deel van de Ringlaan nog vernieuwd.


De werken zullen duren tot eind april.
 
Renovatie brug over Kleine Nete
De brug over de Kleine Nete bestaat uit vier centrale rijstroken (de Ringlaan) met daarnaast twee parallelwegen (de Cardijnlaan en de Oud-Strijderslaan).

De verouderde brug krijgt nieuwe leuningen en betonnen veiligheidsstootbanden. Er worden nieuwe voetpaden op de brug aangelegd en het afwateringssysteem wordt verbeterd.
 
Ringlaan blijft open tijdens renovatie brug
Tijdens de renovatie blijven de vier rijstroken in het midden van de brug altijd open voor het verkeer.

De Cardijnlaan en de Oud-Strijderslaan kunnen ter hoogte van de werf af en toe onderbroken worden.

Dan wordt het verkeer lokaal omgeleid via het kruispunt bij de Lichtaartseweg (de zogenoemde ovonde Wellens). Op die manier blijven de handelszaken en de woonwijken in de buurt van de brug steeds bereikbaar.

Voetgangers zullen altijd over en onder de brug kunnen gaan.
 
Nieuw asfalt op noordelijke Ringlaan
In een tweede, kortere fase wordt de toplaag van het wegdek op het noordelijke deel van de ring vervangen. Het is de bedoeling om die werken uit te voeren in de tweede helft van april.

Ze duren wellicht een week. Eerst wordt gewerkt tussen het kruispunt bij de Lichtaartseweg en het kruispunt bij de Sint-Jobsstraat. Daarna schuift de werf op naar het stuk tussen het kruispunt bij de Sint-Jobsstraat en de rotonde bij de Augustijnenlaan.
 
Ringlaan plaatselijk onderbroken tijdens asfalteringswerken
Ter hoogte van de werf van de asfalteringswerken wordt de Ringlaan afgesloten voor het verkeer. Dat wordt dan omgeleid via de Cardijnlaan en de Oud-Strijderslaan.

Die parallelwegen worden tijdelijk eenrichtingsstraten, waarbij het verkeer uit de zijstraten verplicht naar rechts moet afslaan.

Er geldt ook een tijdelijk parkeerverbod. Met bakens wordt een afgescheiden fietspad van 1,5 meter ingericht.