Krijgt Herentals binnenkort een nieuwe sporttempel, een Olympisch zwembad, een skipiste en een marathon? Het zijn enkele opvallende voorstellen die recent een aantal 'Herentalsenaren met een hart voor sport' hebben uitgewerkt.

Het is vooral de bedoeling om zo veel mogelijk Herentalsenaren aan het bewegen te krijgen. 

Bekend sportcoach Paul Van Den Bosch stelde vanmiddag in het tennischalet van Sport Vlaanderen samen met ondernemers Eddy Hendrickx en Patrik De Cat het mega-project voor.

'De dromen zijn vervat in 3 thema's: de sporttempel, iederéén doen bewegen en een eigen marathon', stelt Paul Van Den Bosch.

'Sport en bewegen is m'n leven. 'k Ben coach sinds 1988 en adviseur van minister Hilde Crevits voor o.a. 'Meer Sport op school'.

Wat ik ontzettend belangrijk vind, is 'Weten waarom sport belangrijk is'.

De titel van ons project zou beter luiden : 'Wat als Herentals één van dé sportsteden van 't land wordt'.

Een nieuwe sporttempel voor 6.000 toeschouwers, een skipiste, een atletiekpiste van 8-banen, een vast marathonparcours van 42km. De uitbreiding van het aantal fietsostrades is hierbij ook belangrijk : iederéén aan het fietsen krijgen.  Er is ook aandacht voor de G-sport.

De financiering kan door privaat-openbare samenwerking met de inbreng van de industrie in de Kempen.

Met dit project willen we eerst luisteren naar de Herentalsenaar. Ieder kan voorstellen en bedenkingen doen langs onze nagelnieuwe website', besluit  Paul Van Den Bosch.  Kijk op https://www.watalsherentals.be/

Eddy Hendrickx (H-Estate) : 'Sporten is zeer belangrijk. Vroeger organiseerde ik voor m'n werknemers allerlei fietstochten en teamwandelingen. Jaarlijks staat de populaire Olivia Classic op het programma waarbij meer dan 700 fietsers deelnemen voor het goede doel. Ik wens iedereen succes.'

Guy Verellen / NNieuws.