De jaarlijkse braderij in het centrum van Herentals wordt dit jaar afgesloten met een groot zangfeest. Dat komt in de plaats van vuurwerk.

Na 'Antwerpen Zingt' en 'Arendonk Zingt' is er nu ook Herentals Zingt.

Schepen van cultuur Ingrid Ryken (CD&V) : 'Het initiatief om ‘Herentals zingt’ te organiseren komt in de eerste plaats van de vzw Thals zelf die het op hun vergadering met z’n allen over eens waren dat de laatste jaren de belangstelling voor het vuurwerk sterk verminderd is. Zij hebben gezocht naar een waardevol alternatief om terug veel mensen naar het centrum van onze stad te trekken om een gezellige aflsuiter van de braderij te hebben en zijn met het voorstel om ‘Herentals zingt’ te organiseren gekomen."

Thals bekostigt ieder jaar de helft van het vuurwerk, de andere helft komt van het budget van toerisme en feesten die ook ieder jaar voor het ‘vooroptreden’ zorgt. Dat de stad 8.000 euro zou moeten ophoesten klopt dus helemaal niet.  Alle budgetten blijven voor zowel de stad als Thals hetzelfde maar worden samengelegd om een groots zangfeest te organiseren waar iedereen van 20u tot 24u plezier kan aan beleven. Het tekort wordt met de gemeenschapsvormende subsidie van de Vlaamse Overheid bijgepast. Het is trouwens de officiële organisator van ‘Vlaanderen zingt’ die al jarenlang met zeer veel succes ‘Antwerpen zingt’ organiseert.

Ingrid Ryken: "Iedereen bekomt een krantje met alle teksten van de te zingen liedjes. In het eerste deel warmt een professionele zanger het publiek op met meezingers. In het tweede deel zullen een aantal verenigingen (waarvoor nog een oproep in de stadskrant komt) het podium mogen betreden om het zangfeest verder te zetten. Een professionele presentator praat het geheel aan mekaar."

De schepen is blij met het initiateif van de vzw Thals.
"Ikzelf heb me voor 200% achter dit evenement gezet niet omdat ik zogezegd ‘de zingende schepen ben’ maar wel omdat we hierdoor voor iedereen, jong en oud, een ganse avond vol amusement en plezier kunnen aanbieden. Door de grote aantrekkingskracht van dit evenement zullen ook de horeca en middenstand er wel bij varen.
Iedereen content, daar doen we het toch voor, niet ?"

(Nvdr. ) Wordt vervolgd.  Het complete plaatje van Herentals Zingt kost precies 8.200 euro.