De VRG-Alumniprijs 2013 gaat naar Ilse De Reze uit Herentals (promotie 1989) voor haar filantropische inspanningen op het vlak van fondsenwerving ten bate van kankeronderzoek en meer in het bijzonder ten behoeve van kinderoncologie.

Ilse uit Herentals is advocate aan de balie van Turnhout. In 2000 richtte zij het Olivia Hendrickx Research Fund op.

Als nationaal erkende organisatie voor wetenschappelijke onderzoek staat het fonds voor de ontwikkeling van nieuwe therapiën voor de behandeling van kanker, meer bepaald in de kinderoncologie.

Zij richtte mede het Immuno Therapie Platform Leuven op (ITPL) waar onder leiding van Prof Van Gool het basisonderzoek wordt gevoerd en de patienten behandeld worden met een therapeutisch vaccin voor hersentumoren. Het fonds ondersteunt zowel organisatorisch als financieel het onderzoek en stimuleert de internationale samenwerking.

Ilse is co-coördinator van de europese HGG Immuno Group en lid van het Aeschylus R&D Philanthropy sturingscommité.

Ilse De Reze krijgt de prijs overhandigd tijdens de Academische Zitting ter gelegenheid van de 20ste VRG-Alumnidag in Leuven op vrijdag 8 maart 2013.

Het Vlaams Rechtsgenootschap, afgekort als VRG, is de faculteitskring van de studenten Rechtsgeleerdheid aan de K.U.Leuven.
 
Op de foto : Ilse De Reze midden op de foto  /archief Nnieuws.