Voor de correctionele rechtbank in Turnhout is het proces tegen moordverdachte Petru Avram (32) uit Herentals al meteen na de start geschorst. Meester Tim Smet, advocaat van Avram, drong erop aan om de beelden van de reconstructie van de feiten te tonen in de rechtszaal.

Volgens de advocaat liggen de versies van de verdachte en van de getuige, de echtgenote van Avram, ver uit elkaar. De rechtbank ging in op het verzoek, maar de geluidskwaliteit liet te wensen over. Het geluid kon alleen afgespeeld worden via een laptop waardoor de verklaringen van getuige en verdachte onverstaanbaar waren.

De rechtbank schorste daarop het proces om op zoek te gaan naar geluidsboxen. Eerder werd een verzoek van de verdediging om getuigen te verhoren tijdens het proces afgewezen.

Petru Avram uit Herentals stak op 29 januari van dit jaar de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw dood met een mes.

Hij was die dag persoonlijke spullen uit het appartement van zijn vrouw gaan halen en had de deur van het appartement aan de Herenthoutseweg in Herentals ingetrapt.

Na een gevecht stak hij de nieuwe vriend van zijn vrouw, de 36-jarige Ronny Vanherbergen uit Duffel, neer. Na de moord ging Avram zichzelf aangeven bij de politie in Herentals. Volgens de man handelde hij niet met voorbedachtheid. (belga)

foto's: wedersamenstelling moord/archief Nnieuws/Johan Temmerman