Ook de twee Voedselteams van Herentals doen dit jaar mee met de actie Dagen zonder vlees. Tijdens de Dagen zonder vlees beslis je zelf hoeveel dagen in de week je vegetarisch eet. Dit jaar start Dagen Zonder Vlees op 10 februari. Je probeert dan veertig dagen lang met zoveel mogelijk mensen wat minder vlees en vis eten. Dat mag een of twee dagen, maar ook langer.

Je hoeft geen lid te zijn van een voedselteam om mee te doen met de dagen zonder vlees! Wil je het zelf ook eens proberen, en je ecologische voetafdruk beperken, surf dan naar www.dagenzondervlees.be. We doen een warme oproep aan alle Herentalsenaren om zich aan te sluiten bij de groep op https://www.dagenzondervlees.be/groepen/voedselteams-herentals/

De keuze om minder vlees te eten sluit mooi aan bij de doelstelling van het Voedselteam om gezonder en duurzamer te eten. Zo kopen de Voedselteams hun voeding wekelijks aan bij lokale bioboeren en staan ze zelf in voor de verdeling. Een echte korte keten dus. Wil je zelf ook lid worden van het Voedselteam, neem dan contact op. Er is een Voedselteam in RVT Bremdael (Ernest Claesstraat 54-56, levering op woensdag tussen 18u en 19u) en eentje in de Spiegelfabriek (Lierseweg 132a, levering op donderdag tussen 19u en 20u).

Smakelijk!