Vrienden en kennissen van Armand en Yolande van café Sportvriend aan de Koulaak in Herentals hebben zondagavond afscheid genomen van de geliefde uitbaters. Die gaan na 19 jaar caféschap met pensioen. Een overnemer is er voorlopig niet zodat er in Herentals nog maar eens een authentiek café definitief dreigt te verdwijnen.

Café Sportvriend opende in 1974 de deuren en kende sindsdien maar 3 uitbaters: Jos De Win, Jef en Cathy en Armand & Yolande. Die namen op 6 oktober 1995 het café over.

Café Sportvriend was een echt buurtcafé, gold lange tijd als supporterscafé van Sefa Sport en
SK Herentals maar was ook de pleisterplaats voor buurtbewoners en de pompiers uit de nabijgelegen brandweerkazerne. Die konden in de Sportvriend terecht voor o.a. een bbq, een muziekquiz, maar vooral voor veel leute en plezier. Voor de kinderen van de klanten was het jaarlijks uitkijken naar het grote Sinterklaasfeest.

Armand vat 19 jaar caféhouderschap samen in: "Veel plezier gehad, eigenlijk heb ik nooit iemand buiten moeten zetten wegens ambras."

De klanten van de Sportvriend, eigenlijk zijn het allemaal vrienden, bedankten Armand en Yolande met heel wat bloemen en een dichtrijim. Als slot en bedanking van Armand en Yolande mochten ze het café leegdrinken.