Stefan Van Rompaey, haarspecialist uit de Koeterstraat Herentals heeft een hond die op de E313 tussen het snelle verkeer liep,  kunnen redden.  Bekijk de uitzonderlijke redding op de Youtube-video.   Stefan Van Rompaey : 'Bij het naar huis komen na een schitterende dag in de sneeuw van de Hoge Venen met mijn vrouw Thea en onze Blonde Bouvier Senna ter hoogte van het begin van de E313 na de ring van Luik hoorden we op de radio zeggen dat er een hond loslliep op de E313 tussen Diepenbeek en Hasselt. Nog geen 15 minuten later zat hij bij ons in de wagen. 

Het moest lukken dat hij nog niet omvergereden was, want hij was al van 10 uur gaan lopen zei de eigenaar.  Gelukkig was het niet te druk zodat ik even kon stoppen. Hij was zo slim om naar mijn deur te komen en tegen mijn raam te springen.  Ik deed de deur gauw open en voor ik het wist sprong hij op mijn schoot.   Het was zondag 25 jan om 17 uur ter hoogte van Hasselt richting Antwerpen.  Het weer was nog mooi maar het begon net te regenen. 

Maandagavond kon de dierenarts pas komen om de chip te lezen en toen hebben we direct de eigenaar gebeld. Het was de 15e keer dat hij was gaan lopen, terwijl ze al een andere poort hadden laten plaatsen enz... Ze konden hem wel pas dinsdagavond komen halen.  Het was een blij weerzien zoals in de film. Het baasje was nog een jonge gast van zo'n 17 jaar. 

Dat moest natuurlijk lukken dat mijn vrouw Thea net jarig was de dag dat ze hem kwamen halen. Ze vroeg of ze hem niet als kado mocht houden, maar helaas. Het was een fantastisch lieve hond waar we ons hart aan verloren hadden op die 3 dagen en mijn vrouw hoopte dat hij niet gechipt was en hem konden houden.  Ik had hem eerst Max genoemd maar toen we gebeld hadden,  wisten we zijn echte naam Jefke. Het was een toffe border collie van 1 jaar oud,' aldus een emotionele Stefan Van Rompaey. 

Een apart verhaal, een unieke redding.  Op de foto : Thea en Jefke / Nnieuws.