Dit jaar wordt in juni opnieuw een actie Levensloop georganiseerd in Herenthout. Voorzitter van het Levensloopcomité Pascal Sermues heeft nu al de nodige twinkelingen in zijn ogen. We spraken met hem.

Pascal, na één jaar onderbreking keert Levensloop terug naar het sportcentrum in Herenthout?

"Ja, en dat doet deugd. De werken aan de aanleg van het nieuwe voetbalstadion van KFC Herenthout zijn dan bijna volledig klaar. We kunnen dan opnieuw organiseren. Vorig jaar ging dat niet omdat er teveel werfmateriaal lag en we de veiligheid van de aanwezigen niet konden organsiren."

Ook bij het overkoepelende Levensloop zijn ze blijf dat ze terug naar Herenthout kunnen komen?

"Vorige keer was er een editie in Turnhout, maar in een stad is de organisatie anders. De opbrengst lag lager dan in Herenthout."

Levensloop Herenthout wordt Levensloop Neteland?

"De overkoepelende organisatie Levensloop wil de volgende jaren andere gemeenten in de zone Neteland warm laten lopen voor de actie. Om de druk op lokale sponsors te verminderen is het nog zo gek niet om ook in andere gemeenten zoals Grobbendonk, Olen, Herentals, Vorselaar om het jaar te verhuizen. We leveren met ons lokale Levensloop de organisatorische expertise. Voor Levensloop gaat het om een proefproject."

De eerste actie dit jaar is een Lachnamiddag?

"Op zondagnamiddag 29 januari kan je van 14 tot 17u in de Basisschool 't Klavertje terecht voor een heerlijke lachnamiddag. Daarvoor zorgen Fred Ringoot en een special guest. De deuren van 't Klavertje zwaaien open om 13.30u. Inkom 2 euro, kaarten 0468-245 960 of via LLNETELAND@outlook.be"