De hevige regenval van de voorbije dagen en zeker die van maandag en dinsdag heeft slechts tot beperkte wateroverlast gezorgd in het Neteland. De rivieren de Wimp, de Aa en de Kleine en Grote Nete kregen dinsdagavond van de Overstromingsvoorspeller het etiket 'normaal' of 'waakzaam' mee. Het debiet op deze rivieren was vanzelfsprekend hoger dan normaal maar nergens leidde dat tot overlast.

Plotse hevige stortbuien zorgden er wel voor dat er wateroverlast was in het centrum van Hallaar (Heist-op-den-Berg) en Hulsthout en dat de Aa in Turnhout op een aantal plaatsen buiten zijn oevers trad. Gelukkig zonder erg. In Hallaar en Hulshout konden de riolen de grote hoeveelheid water niet slikken en was er lokale wateroverlast. Op het industriepark in Hulshout werden er hekken geplaatst om stroken met veel water af te bakenen. Op de grens van Wiekevorst en Hulshout werd een dijk opengemaakt om het overtollig water te laten weglopen. Enkele bedrijven op het industriepark van Hulshout dreigden onder water te lopen. Het water stond er tot 25cm hoog.

Gronden en weilanden zijn wel verzadigd. Gelukkig is er woensdag een droge dag.

Aan de watermolen in Grobbendonk (foto's) was de situatie dinsdagavond normaal.

Gewonde bij slippartij door waterspiegel

Op de E313 begon dinsdagnacht een auto met Duitse nummerplaat te slippen. Hij ging verscheidene keren over de kop. De brandweer van Herentals moest een vrouwelijke passagier uit de wagen bevrijden. Ze werd gewond naar het AZ Herentals gebracht. Het ongeval gebeurde rond 1.30u.