De organisatoren van Herentals Fietst gaan donderdag net voor de start van het Na-Tourcriterium een gepast eerbetoon brengen voor de recent overleden Rob Goris.





Bart Timperman woordvoerder van HF : 'Het tragische overlijden van stadsgenoot Rob Goris heeft heel Vlaanderen en de wielerwereld geschokt. De klap in Herentals was zo mogelijk nog groter. Velen onder ons kenden Rob persoonlijk of zijn bevriend met zijn familieleden.

Als inrichters van het Herentalse criterium hebben we meteen beslist dat we niets wilden doen zonder de uitdrukkelijke toestemming van Robs familie. Wij kunnen ons amper voorstellen hoe diep hun verdriet nog steeds is. Daarom willen we het eerbetoon voor Rob in de eerste plaats zien als een poging om de familie een beetje steun te geven in deze moeilijke tijden. Wij beseffen ten volle hoe hard de dag van de wedstrijd voor hen moet zijn. Voor Rob was dit criterium een thuismatch zoals hij er met de ijshockey veel meer beleefde.

Maar we herinneren Rob ook als de man met de eeuwige glimlach. Als een man die het leven omarmde. Daarom hebben we er nooit over getwijfeld om ons evenement gewoon te laten doorgaan.

Een post van Robs broer op Robs Facebook-pagina heeft onze overtuiging bevestigd. We citeren:  “Blijf even stilstaan bij het verlies maar treur niet te lang. Denk liever aan de dingen die je samen hebt gedaan en er zal automatisch een lach op je gezicht verschijnen. Zelfs na zijn dood heeft hij dat effect op mensen. En dat is ook hoe hij het zelf zou willen, denk ik.”

Daarom is in overleg met de familie gekozen voor een passende hulde, waarbij de renners centraal staan. En waar wij ons als organisatoren discreet en meelevend opstellen. We hopen dan ook dat de hulde geen mediacircus wordt, maar vooral een warme herinnering schenkt aan de familie.

Concreet betekent dit dat we beginnen met een huldiging door zijn vrienden-renners op het grote podium. Voor de klassieke interviews met de renners zal speaker Rene Vermeiren om 18.25 uur vijf vrienden-wielrenners uit het peloton op het podium vragen. Dat zijn Leif Hoste (ploegmaat en wegkapitein) en zijn trainingsmaten Michael Van Staeyen, Bart Wellens, Staf Scheirlinckx (ook Robs kamergenoot), Wim de Vocht, Bjorn Leukemans en Kevin Peeters.

De speaker zal namens die zes mensen een kort interview doen met wegkapitein Hoste van Robs team.

Daarna gebeurt hetzelfde in de VIP-tent waar ook de familie van Rob aanwezig zal zijn.

Na het interview wordt de eretrofee Rob Goris voorgesteld. Bestuurslid en kunstenaar Rik Van de Wouwer uit Herenthout maakte deze trofee, die Rob als ijshockeyspeler en renner symboliseert. Deze trofee wordt na de wedstrijd uitgereikt aan de winnaar door vriendin Katrien en Robs broer.

Na de klassieke ronde met de vijf toppers in de cabrio’s, zal de speaker omroepen dat we een minuut stilte willen inlassen. Dat zal ongeveer rond 19.30 uur zijn. De renners waren hiervoor zelf ook vragende partij. Zij zullen hun helm afnemen waarop de minuut stilte begint.

We hopen dat het publiek rond het parcours en de mensen in de VIP-tent dit moment nadrukkelijk mee willen steunen. We hopen dat dat moment een ingetogen en duidelijk teken wordt van ons respect voor Rob en zijn familie.

Daarna willen we bij iedereen de glimlach zien waarover broer Toon het op Facebook had. We kunnen Rob verder niet beter eren dan met een topeditie van hét evenement in zijn stad', aldus Bart Timperman van HF.