De organisatoren van het Boretti na-Tourcriterium in Herentals kregen woensdagnamiddag het bericht dat Michael Matthews niet kan starten op donderdag 30 juli. Maar de vervanger aan de start, die deze vooravond toezegde, is een verrassing. Want Zdenek Stybar tekent last-minute present.

"Stybar rijdt zaterdag San-Sebastian", doet mede-organisator Bart Timperman het relaas van de onverwachte komst van de populaire Stybar. "Daarom kon hij in principe niet starten. Omdat we gisteren plots de opportuniteit kregen om een privéjet in te leggen richting San Sebastian, veranderde het perspectief.

Met de afmelding van Matthews was er plots ruimte in ons peloton. De beslissing was dan ook snel genomen. Stybar staat bij ons aan de start en vliegt met Van Avermaet en Bakelants mee naar San-Sebastian."

"Stybar is zeker een meerwaarde voor ons", sluit voorzitter Charles Van de Wouwer aan. "Stybar is een populaire renner en een provinciegenoot. Hij past perfect in ons project. Als ritwinnaar past hij natuurlijk perfect in een na-Tourcriterium.

Maar ook de vele veldrijders die bij ons starten zullen blij zijn met deze 'collega' aan de start. Speciaal dank aan 'onze' Erwin Vervecken die deze late-minute vervanging voor elkaar kreeg."

Met de komst van Stybar kan het Boretti na-Tourcriterium nu pronken met drie ritwinnaars (Van Avermaet, Cummings en Stybar), twee opmerkelijke truien (Quintana en Van Hecke) de enige Belgische ritwinnaar en de twee beste Belgen uit het eindklassement van de Tour.

Zeven deelnemers op de 30 reden de Tour 2015 uit: Quintana (2) , Pauwels (13), Bakelants (20) Castroviejo (24), Cummings (83), Stybar (104) en Vanbilsen (158).