De voorbereidingen op Herentals Fietst Feest zijn op volle kracht bezig. De organisatoren pakken alvast uit met enkele nieuwigheden. De horecazaken maken met tipborden aan de gevel (gekend van de immo-sector) reclame voor het evenement.  Nieuw in de aanloop naar het Boretti na-Tourcriterium is de komst van twee of mogelijk drie teambussen van wielerteams.

De organisatoren zijn al zeker van de komst van de teambus van Lotto en Crelan. Mogelijk komt ook die van Domo naar Herentals. Die teambussen zullen op de Herentalse Grote Markt op donderdag te bekijken zijn. De wielerfans krijgen zo een unieke kans om eens binnen te kijken in de wereld van de profrenners.

Ook voor de VIP's op vrijdag 1/8  is er goed nieuws. De organisatoren pakken dan opnieuw uit met een VIP-deck van 3 meter hoogte net voor cc 't Schaliken.

Wie nog in de VIP-tent van het na-Tourcriterium aan tafel wil zitten terwijl de renners voorbij zoeven, moet héél snel zijn: "Er zijn nog maar 3 tafels over, en voor één daarvan is er een optie", zegt Charles Van de Wouwer, voorzitter van Herentals Fietst en Feest.

"We zitten nu al met meer VIP-gasten dan vorig jaar", aldus Van de Wouwer. "Ook op vrijdag zitten we qua VIP-deelnemers al boven het aantal van vorig jaar. Een grote opluchting, want we hebben flink geïnvesteerd in onze affiche op vrijdag."

Te Gek

'Te Gek' is het goede doel waar Herentals Fietst en Feest (HF&F) zijn evenement aan verbindt. Te Gek won de voorbije weken bekendheid met de campagne rond zelfdoding. Voor hen rijden twee BV-teams mee. Daarbij al zeker Rick De Leeuw en Koen Buysse."