U bent hier

HFF : wereldkampioen veldrijden Wout van Aert rijdt ook mee in de keizerstede

Herentals | Neteland | Vlaanderen
23.07.2017 - 19.55u
Door: Herman Gezelle

Thomas De Gendt verdiende een plekje op het podium in Parijs als strijdlustigste renner. Daarom roept HFF hem uit tot Strijdlustigste Belg en geven ze hem graag een plekje in het HFF peloton.

Met streekgenoot en wereldkampioen Wout van Aert ook op de startlijst wordt het straks nog drummen voor een plekje in de cabrio.

"De 'plaatselijke rondjes' van het criterium in Herentals zullen dan toch iets interessanter worden dan de rondjes aan de toog", lacht voorzitter Charles Van de Wouwer bij de bekendmaking van de komst van Thomas De Gendt en Wout van Aert.

Met Thomas De Gendt halen we een absolute smaakmaker uit de Tour naar Herentals. Een renner naar het hart van vele Vlamingen: niet zeveren maar koersen. Ik hoop dat hij dat ook in Herentals doet."

Ook Wout van Aert staat donderdag aan de start in Herentals.

"Voor veel mensen lijkt dat evident", zegt Bart Timperman. "Maar Wout rijdt in deze periode een serieus wegprogramma met resultaten die veel respect afdwingen. We zijn dan ook heel blij dat Wout er toch voor kiest om bij ons zijn supporters te groeten.

We zijn er van overtuigd dat onze samenwerking met het revalidatiecentrum REVAlution van To Walk Again met de staprobots hem mee overtuigde. Wout is peter van dat project en vindt onze stunt met het vervangen van de podiummiss door een dame in de staprobot vast een fijn idee. Het is voor ons ook een meevaller dat de nieuwe Herentalse wielerheld aanwezig is bij de huldiging van zijn voorganger Jurgen Van den Broeck."

Daarmee is de samenstelling van ons peloton op dit moment als volgt
Oliver Naesen, Thomas De Gendt, Wout Van Aert, Jurgen Van den Broeck, Frederic Backaert, Laurens De Vreese, Tim Merlier, Frederic Veuchelen, Thomas Sprengers, Enzo Wouters, Stef Van Zummeren, Daan Hoeyberghs, David Boucher, Stijn Caluwe, Gert Smets, Jarno Mondelaers, Harrison Jones, Jarne Driesen, Edwin Thijs, Arjen Livyns, Steff Hermans. (pp)

imageMeer nieuws

Belgisch duel in halve finale Sharm El Sheikh

Belgisch duel in halve finale Sharm El Sheikh
Herentals | Internationaal 23.09.2017 - 19.01u

Reisadvies naar Catalonië (Spanje) aangepast

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 23.09.2017 - 18.41u

Romelu en Kevin blijven supergas geven

Romelu en Kevin blijven supergas geven
Nationaal | Vlaanderen 23.09.2017 - 18.09u

WK Bergen : Herenthoutse wielerfans willen Belgische wereldtitel

WK Bergen : Herenthoutse wielerfans willen Belgische wereldtitel
Herenthout | Internationaal 23.09.2017 - 10.55u

Vlaamse regering bereikt akkoord over alternatieve energieheffing

Vlaamse regering bereikt akkoord over alternatieve energieheffing
Kempen regio | Vlaanderen 23.09.2017 - 10.36u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto