Op vrijdag 17 juli zal voor de eerste keer een officiële preparty plaatsvinden op het terrein van Higher Grounds Outdoor (Lichtaart). Met deze preparty wil de organisatie een goedkoop alternatief voorzien voor de steeds duurder wordende fuiven en festivals.

"We merken zelf dat inkomprijzen voor festivals, zoals Tomorrowland, Pukkelpop en Werchter, steeds duurder worden en hier willen we op inspelen", vertelt Yves, woordvoerder van het festival. "Een preparty met gratis inkom op vrijdagavond lijkt voor ons een ideale manier om het festival weekend te starten". Op de playlist staat o.a. Dimitri Wouters, een DJ die ook zijn plaatsje heeft op Tomorrowland en geregeld te gast is bij verschillende radiostations. Op die manier hopen ze een duizend bezoekers te laten afzakken. Deel uitmaken van deze preparty kan door in te schrijven via hun website.
http://www.highergrounds.be/exclusive/

2e editie van Higher Grounds Outdoor
Het werkelijke outdoor festival, op zaterdag 18 juli, programmeert dit jaar enkele nieuwe stijlen. Een tweede podium zal dit jaar, in samenwerking met AFTR, nog een extra doelpubliek aanspreken. De programmatie voor deze extra stage omvat verschillende house, deep house en techno namen waaronder Nico Morano, Niels Feijen en Dimster vs Tiggeri. Het hoofdpodium programmeert net zoals vorig jaar voornamelijk dance, harddance, edm en house namen waaronder Mystique, Makasi, Pep & Rash en Dr. Rude.

"Het festivalterrein wordt dit jaar weer groot genoeg voorzien, zodat iedereen plaats heeft om te dansen en te genieten van de muziek en sfeer", vertelt Yves. "Ook verse cocktails en healthy food zal dit jaar niet ontbreken, om de trends van het gezond eten en leven te volgen." Met de combinatie van geweldige acts en verschillende extra's hopen de organisatoren 2.000 festivalgangers te ontvangen.

Tickets voor zaterdag zijn verkrijgbaar aan 10 euro bij verschillende voorverkooppunten of online.

Meer info:
http://www.HigherGrounds.be
http://www.highergrounds.be/exclusive/
https://www.facebook.com/highergrounds2015
https://www.facebook.com/events/980581611973115/ (preparty)
https://www.facebook.com/events/732327456839375/ (festival)

Praktische info

Vrijdag 17 juli & Zaterdag 18 juli

Locatie:
FC Stenen
Arkstraat 1
2460 Lichtaart

Uren:
Vrijdag:
20u00 – 03u00

Zaterdag:
13u00 – 01u00

Tickets
Vrijdag:
Gratis na registratie online (http://www.highergrounds.be/exclusive/)
Of 5 euro aan de kassa

Zaterdag:
VVK: 10 euro
ADK: tbc indien niet uitverkocht

VVK-tickets: verkrijgbaar in verschillende voorverkooppunten en online: http://www.highergrounds.be/#section-tickets
Of via verschillende ambassadeurs (zie Facebook event)

Line-up:
Vrijdag: Dimitri Wouters, DB Vox, State 27, Nicky Noize, DJ Dayline en een winnaar van de DJ Contest

Zaterdag:
Mainstage (edm, house, harddance, dance/club): Dr. Rude, Mystique, Makasi, Pep & Rash, Lowriderz, MVTTN, Shutterz, Def Toys vs Playboyz (Those Days Showcase), Kid Rascal, Nicky Noize, Crackerz, Undernoize vs Lethal Ace

Tent by AFTR (house, deep house & techno): Nico Morano, Niels Feijen, DJ Babi, Dimster & Tiggeri, DJ RKL, Kagge & Bowen, J.Kops, Mendoza, Unclesand