Schepen Vincent Van Genechten (N-VA) verlaat de Grobbendonkse gemeenteraad. Hij gaat in vaste dienst werken bij het Mediahuis. Van Genechten neemt ook ontslag als gemeenteraadslid.  Het schepenambt is trouwens onverenigbaar met beroepsjournalist (VVJ).

Vincent Van Genechten had als schepen de bevoegdheden sport, toerisme en archeologisch patrimonium.

Zijn schepenbevoegdheden worden overgenomen door Hilde Leens, fractieleider voor de N-VA in de gemeenteraad.  Ze is kinesitherapeute in Grobbendonk.

Veroniek Hoorelbeke volgt Hilde Leens in de raad op.

'Administratie overal veel te traag, burgers vandaag vaak verzuurd'

Vincent Van Genechten : 'Ik was heel graag schepen, 'k had trouwens heel boeiende bevoegdheden.  De nieuwe gemeentelijke website en de digit infoborden zijn enkele realisaties. Ik had graag nog een BMX-parcours willen inhuldigen, maar dat is voor m'n opvolgster Hilde. 

Ik vind dat de administratie overal veel te traag werkt, ook op Vlaams niveau.  Enkele zware dossiers zoals het OCMW, de DP World containers Beverdonk, de N13 blijven me bij met een stuk frustratie.  Veel burgers zijn vandaag vaak verzuurd, zeker ook als het om mobiliteit en overlast gaatJe wordt er moe van.

De samenwerking met burgemeester Eric Van Meensel verliep heel vlot, ook met de vorige burgemeester en nu schepen Herman Cambré, en alle collega's.  Ik wens iedereen in het college en de raad veel succes.'