Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wijst erop dat vanaf maandag 6 oktober de nutsmaatschappijen onder leiding van Eandis gedurende een drietal weken voorbereidende nutswerken zullen uitvoeren op de Aarschotsesteenweg (N19) in de buurt van het kruispunt met de Madestraat in Herselt. Die zullen lokale hinder veroorzaken voor het verkeer op de N19. De werken van Eandis zijn een voorloper van de grondige herinrichting van het kruispunt die AWV plant in 2015.

Herinrichting voor meer verkeersveiligheid en vlottere doorstroming

Op het kruispunt van de Aarschotsesteenweg (N19) en de Madestraat gebeuren geregeld ongevallen. Met een grondige heraanleg van het kruispunt wil AWV het verkeer er veiliger maken voor alle weggebruikers. Er komen op de N19 afslagstroken met een middeneiland en veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Zo zal het verkeer tussen Herselt en Aarschot ook veel vlotter kunnen doorstromen.

De herinrichtingswerken starten op in het voorjaar van 2015 en duren wellicht een drietal maanden, tot het zomerbouwverlof. Op dit moment is AWV nog volop bezig met de voorbereiding van dat project, zodat voorlopig nog geen concrete info meegedeeld kan worden over de exacte startdatum, de werfplanning en omleidingen tijdens de werken. Zodra die info beschikbaar is, zal AWV uitgebreid communiceren.

Hinder tijdens voorbereidende nutswerken vanaf 6 oktober 2014

Vanaf 6 oktober 2014 voeren de nutsmaatschappijen onder leiding van Eandis in de toekomstige werfzone al voorbereidende nutswerken uit. Ze vernieuwen en verplaatsen dan ondergrondse leidingen en buizen voor gas, elektriciteit, water en telefoon aan beide zijden van de N19 ter hoogte van het kruispunt met de Madestraat.

  • Tijdens die voorbereidende nutswerken van Eandis wordt  ter hoogte van de werf de rijrichting Aarschot op de N19 tijdelijk afgesloten. Het verkeer richting Aarschot wordt omgeleid via de Gijmelsesteenweg. Er is ook een omleiding via Ramsel en Begijnendijk.
  • De rijrichting Herselt blijft open.
  • Fietsers en voetgangers hebben altijd een doorgang in beide richtingen .

Tijdens de voorbereidende nutswerken staat Eandis in voor de communicatie. Met specifieke vragen over de nutswerken en de bijhorende hinder kan iedereen terecht bij Eandis (www.eandis.be).