U bent hier

Hippe feestcaravan en eigen Rauws bier: Mol-Rauw klaar voor feestzomer

Mol | Neteland
17.05.2017 - 22.06u
Door: Mark Jaspers

Het het Molse dorp Rauw lanceert deze week een eigen bier: bRAUWsel. tRauwfeest, het Rauwse feestcomité, laat dit jaar het rijke Rauwse café- en dancingleven van weleer herleven. De lichte tripel van 8,5% vol is de kers op die feesttaart.

Het bier zal op alle dorpsfeesten en in de Rauwse cafés geschonken worden. En ook in de felblauwe feestcaravan die de Rauwenaars opknapten en ombouwden tot biertruck en radiohub voor de revival van piratenzender 'Radio Atlantis'. Rauwenaars en bierfanaten kunnen het bier daarnaast ook bestellen en aan huis laten leveren.

Verleden jaar riep de gemeente Mol in het kader van het 'cultureel ambassadeurschap – the best of' alle Molse dorpen op om in 2017 een topactiviteit te organiseren. Het Rauw koos voor een gans feestjaar dat helemaal in teken staat van het Rauwse café- en dancingverleden.

Onder de noemer 'Back to the Barchoc' organiseert het dorp een dorpsbal, een winterfeest, een theatertour, een zomerbar aan het Hof van 't Rauw en een nostalgisch café in de oude parochiezaal. Geen café zonder bier en zo groeide het idee om een eigen Rauws bier te brouwen en op de markt te gooien: bRAUWsel.

Initiatiefnemer Johan Geuens droomde al lang van een eigen Rauws bier. "Het Rauw is een echt feestdorp. De kermis wordt hier nog altijd heel erg hard gevierd. Onze feestzaal Hof van 't Rauw rijgt al 10 jaar lang het ene feestje na het andere aan elkaar. In 2014 ging dan ook nog eens een nieuwe feestcomitéploeg van start waardoor we nu op 't Rauw precies niet anders doen dan feesten," vertelt Johan enthousiast.

"Het moest er dus ooit eens van komen, dat eigen Rauwse bier." Het bier kreeg de naam bRAUWsel en is een tripel van 8,5% vol. "We zochten toch wel een tijdje naar een goed recept. Daar zijn heel wat noodzakelijke proefsessies aan vooraf gegaan." Het etiket werd ontworpen door Greetje Hannes van het feestcomité. "Een stijlvol en tegelijkertijd hip etiket, met onze Rauwse kerk op.

Geen toeval, de kerk en ons kerkplein zijn toch wel dé landmark van ons dorp. Alle Rauwse feesten en dorpsmomenten vinden plaats in de schaduw van onze mooie kerkentoren."

Het bRAUWselbier wordt een ook vaste waarde in een feestcaravan die de Rauwenaars de afgelopen weken opknapten. Deze felblauwe caravan lijkt op een hippe foodtruck, maar is veel meer dan dat.

Hier huist deze zomer Radio Atlantis, de Rauwse piratenradio die in de jaren 1980 opkwam maar ook weer ten onder ging. Geïnspireerd door het hartverwarmende programma Radio Gaga zal in deze Feestcaravan met de deejays van toen en met nieuw bloed radio gemaakt worden op de Rauwse wijk- en dorpsfeesten. Eerste stop is het schoolfeest van GBS De Zandloper, zaterdag 20 mei. Meteen ook de allereerste keer dat de Rauwenaars hun bier kunnen proeven.

Praktisch:
Het bRAUWSelbier is te koop vanaf 20 mei. Een flesje van 33cl kost 2 euro. Er zijn ook feestkratjes van 6 flesjes aan 12 euro.

Bestellingen plaats je via brauwsel@telenet.be of op Rauwse dorpsfeesten waar de feestcaravan staat. Bestellingen worden binnen het Rauw aan huis geleverd. Meer info via de facebookpagina Rauwse Klap.

imageMeer nieuws

NEOS : Mia Doornaert te gast @ Oud-Gasthuis

NEOS : Mia Doornaert te gast @ Oud-Gasthuis
Herentals 22.09.2017 - 23.41u

Jan Moons lijsttrekker N-VA Heist-op-den-Berg 2018

Jan Moons lijsttrekker N-VA Heist-op-den-Berg 2018
Heist op den Berg 22.09.2017 - 18.28u

Workshop Creatieve druktechnieken

Herentals | Neteland 22.09.2017 - 16.39u

Vlaanderen boven op Spellenfestival

Vlaanderen boven op Spellenfestival
Neteland | Vlaanderen 22.09.2017 - 16.35u

Open Bedrijvendag 1 oktober

Open Bedrijvendag 1 oktober
Geel | Kempen regio | Neteland 22.09.2017 - 14.22u

Netwerk Worldline zondagnacht even plat

Netwerk Worldline zondagnacht even plat
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.09.2017 - 09.54u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto